boek schrijven, manuscriptbeoordeling, drukken en uitgeven

  De bodemloze put geeft antwoord aan de Belastingdienst

  Dr. Niels Groen geeft uitleg in De Bodemloze Put

  Problemen met ICT-systemen bij Belastingdienst. ‘Inning belasting kan in gevaar komen’, zegt de belastingdienst in de Volkskrant. Dr. Niels Groen promoveerde met zijn proefschrift De Bodemloze Put met als ondertitel Escalerend commitment in publieke IT-projecten. 

  Share |

  Wervende achterzijde tekst voor het omslag

  Je overtuigd meer mensen om het hele boek te lezen

   

  Achterzijde tekst, achterflaptekst of achterplattekst

  Zo wat varianten op wat we bedoelen met een promotietekst voor de achterzijde van het boek.

  Share |

  Je kiest een redacteur met grote zorg

  Kies de juiste redacteur en je maakt in kwaliteit een grote sprong voorwaarts

  Een redacteur wat kan die voor je boek kan betekenen? Weinig mensen weten dit precies. Kijkt deze redacteur nu naar dt-fouten of is er meer.

  Share |

  Daarom heeft het voordelen om zelf je boek uit te geven

  Zelf je boek uitgeven kent vele voordelen

  Het grootste voordeel van zelf een boek uitgeven is je volledige onafhankelijkheid. Maar door een gebrek aan ervaring kan dit voordeel weleens tegen je keren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de redactie en manuscriptbeoordeling.

  Share |

  Review: Zolang er mensen zijn zijn er stemmen

  Prettig leesbaar - Zolang er mensen zijn zijn er stemmen

  Journalist Paul Custers bood het bestuur van Stichting Weerklank aan in de wereld van het 'stemmen horen' te duiken. In de inleiding neemt hij de lezer mee in zijn wijze van benadering van dit onderwerp en het ontstaan van dit boek.

  Share |

  Review Dooie dagen - Misdaadroman - Pim Hermans

  Misdaadroman Dooie dagen van Pim Hermans

  Geweldig dat je als uitgever op vrijdagmorgen het telefoontje krijgt van CPNB dat zij ons weekend goed gaan maken. Dooie dagen van Pim Hermans is zijn debuutroman en door de jury van de Schaduwprijs 2017 zo goed bevonden dat Pim Hermans genomineerd en op de shortlist staat.

  Share |

  Recensie voor de relatietwijfelaar

  Bij twijfel zeker doen – voor de relatietwijfelaar


  Twijfels over je relatie? Dan ben je een relatietwijfelaar. Je kunt twijfelen of je een relatie moet aangaan of twijfelen aan je huidige relatie in de zin van 'zit het er nog in?' Je krijgt in dit praktische boek een

  Share |

  Bij twijfel zeker doen | Marly Senden

  Je relatieprobleem oplossen: je zult gelukkiger zijn als je een beslissing neemt 

  Relatietwijfels zijn er in alle soorten en maten: je bent bijvoorbeeld uit elkaar gegroeid, verliefd op een ander, er is veel ruzie, of alles komt steeds op jou neer.

  Share |

  Verder niets bijzonders

  Nu verkrijgbaar: Hoensbroek in de oorlogsjaren

  Verder niets bijzonders, anekdotes over Hoensbroek in bezettingstijd vertelt het verhaal van het Limburgse Hoensbroek in oorlogsjaren. Dit verhaal wordt aan de hand van de ervaringen van Jan Lodewijk Albert Custers omschreven door zijn zoon, Paul Custers.

  Share |

  Poëzie verrijkt het leven, zegt Robin

  Onlangs ontdekte ik de interessante website Poezieverrijkt.nl. Ik had nog nooit van deze website gehoord, maar dat bleek geen schande te zijn, want de site staat nog maar kort live. Het is zo’n boeiende en interessante website, dat ik deze ontdekking perse met jullie wil delen.

  Naast veel gedichten van diverse beroemde en minder bekende dichters, bevat de website ook een informatieve en begrijpelijke poëzie-encyclopedie. Wat de website zo interessant maakt in vergelijking met andere poëziewebsites is de missie van de redactie:

   

  Share |

  Een boek personaliseren is aantrekkelijk en simpel

  Wie wil niet een gepersonaliseerd boek ontvangen

  Een boek laten drukken is één ding maar personaliseren is onovertroffen waardevol.
  Je boek personaliseren is een geweldige mogelijkheid om je boek als cadeau aan te bieden.

  Share |

  Boek drukken of kan het anders

  Geen voorraad boeken meer nodig als u voor Boekenplan kiest

  Boek laten drukken per exemplaar is bij veel producties een handige en efficiënte uitkomst. Boekenplan maakt dit mogelijk met een geautomatiseerde methode van (POD) printing on demand.

  Share |

  Slag voor het Skagerrak

  Eerste Wereldoorlog 1914-1918

  De Brits-Duitse Zeeslag bij Jutland of de Slag voor het Skagerrak op 31 mei 1916 wordt beschouwd als de grootste zeeslag aller tijden.

  Share |

  Sterfdag William Shakespeare 23 april 1616

  De vrienden van Shakespeare

  Van de sonnetten die William Shakespeare ons heeft nagelaten, zijn al vele vertalingen verschenen. Maar van de vele pareltjes van zijn tijdgenoten die hetzelfde genre beoefenden, bleven de meeste voor de Nederlandse lezerskring tot nu toe onvertaald. Dat tekort heeft Fred van

  Share |

  Edgar Allan Poe Eureka

  Zelf beschouwde Poe dit essay als zijn meesterwerk.

  Eureka van Edgar Allan Poe voor het eerst in een Nederlandse vertaling. Het is een essay over het materiële en spirituele universum. De uitgave is een vertaling en een uitvoerige toelichting van René van Slooten, vele jaren actief lid van de Internationale ‘Poe Studies Association’.

  Share |

  Edgar Allan Poe voorwoord

  Edgar Allan Poe | Eureka

  Edgar Allan Poe's essay 'Eureka' uit 1848 is een van de meest merkwaardige stukken uit de wereldliteratuur, zowel qua inhoud als qua geschiedenis  Het is het langste werk van Poe en hij beschouwde het als het meesterwerk en de sluitsteen van zijn oeuvre. Toch is 'Eureka' nauwelijks bekend en in slechts enkele andere talen vertaald, in tegenstelling tot het overige werk van Poe dat in vrijwel alle talen ter wereld verkrijgbaar is. De reden daarvoor is eenvoudig: de visie die Poe in 'Eureka' ontwikkelde op het universum, was zijn tijd zo ver vooruit en zo volkomen anders dan de wetenschappelijke en religieuze opvattingen van zijn tijd, dat niemand het serieus nam of zelfs maar kon begrijpen.

  Share |

  Edgar Allan Poe

  Korte levensschets van Edgar Allan Poe

  Naar aanleiding van het verschijnen van de tweede druk van Eureka van Edgar Allan Poe wil ik u zijn korte levensverhaal niet onthouden.


  Edgar Poe werd geboren op 19 januari 1809 in Boston, aan de oostkust van de Verenigde Staten. Hij had een oudere broer en een jongere zuster. Zijn ouders waren toneelspelers, maar de vader liet het gezin in de steek en de moeder overleed toen Edgar bijna drie jaar was. De drie kinderen werden opgenomen in verschillende pleeggezinnen. De jonge Edgar kwam terecht in Richmond, Virginia, bij de rijke koopman John Allan en diens vrouw Frances Valentine Allan-Keeling. Het echtpaar was kinderloos en er ontstond een nauwe band tussen de kleine Edgar en zijn stiefmoeder.

  Share |

  Manuscriptbeoordeling, wat iedereen zou moeten weten

  Schrijven doe je alleen, uitgeven doe je samen

  Een boek uitgeven is net zoiets als wensen verwezenlijken. Natuurlijk wilt u voordat het boek verschijnt een beeld krijgen welke mogelijkheden uw manuscript biedt. Boekenplan kan uw manuscript professioneel beoordelen. Een professionele manuscriptbeoordeling geeft u een steun in de rug en kan net het verschil maken.

  Share |

  Alweer een feestdag

  Zorg dat u de vragen van de kinderen kan beantwoorden over onze feestdagen

  Wat wordt er eigenlijk gevierd met Kerstmis, Driekoningen, Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren? Kinderen vragen ernaar. Herkent u dit?

  Share |

  Reisverhalen Zuid-Amerika

  Reisverhalen Zuid-Amerika; de aardbeving in Peru

  23 juni: een openbare telefoon hangt aan een paal op een stoep, vlak naast de muur van een huis. Ik toets een nummer in en zie opeens de cijferplaat bewegen. Op het pleintje naast mij stoppen de auto’s, mensen gaan midden op straat staan. Dit is een aardbeving! Ik sta in het centrum van Cusco, de oude Incastad, waar veel gebouwen dikke muren hebben. Ik zie dakpannen op straat belanden, maar geen scheuren of instortende gebouwen. Na enkele trillingen lijkt de beving voorbij. De telefoon blijkt niet te gebruiken. Latere berichten melden dat de beving aan de kust een kracht van 8,4 op de schaal van Richter had. In Arequipa is een van de twee torens van de kathedraal door het dak gestort, vlak langs het prachtige Belgische orgel; het andere torentje staat nog op een griezelig dun puntje steen. Aan de kust bij Camaná ontstaat een tsunami. Gelukkig kan daar bijna iedereen op tijd wegkomen. In totaal zijn er toch nog ongeveer 250 doden te betreuren, naast enkele duizenden gewonden is de schade groot. Op 7 juli volgt een lichtere beving met een heftigheid van 7,6. Hierbij vallen nog drie doden.

  Vervolg: Reisverhalen Zuid-Amerka

  Share |

  Internationaal uitgeven

  Internationaal uitgeven is voor Boekenplan eenvoudiger geworden

  Share |

  Uitgeven Engelstalige uitgaven

  Engelstalig uitgeven

  Natuurlijk is het al veel langer mogelijk om via internet een boek interntionaal te verkopen. Maar dan kom je, naast de taal, toch diverse problemen tegen zoals: betalingsmogelijkheden en natuurlijk het versturen van het fysieke boek. Vandaar dat de verkoop van e-books veel eenvoudiger is.

  Share |

  Maand van de spiritualiteit 2015

  De Maand van de spiritualiteit 2015 is gestart en loopt nog tot 8 februari. Spiritualiteit kan je richting geven in deze complexe wereld.

  Share |

  De Slag aan de IJzer

  Slag aan de IJzer en de WO1 in Limburg

  Op 30 oktober begonnen de Duitse troepen op verschillende plaatsen aan de IJzer massaal aan te vallen.

  Share |

  Wat zijn dat voor manieren?! een review

  Ook de kleine culturele verschillen zijn boeiend

  Als het gaat om culturele verschillen, hoeven het geen grote dingen te zijn die tot misverstanden kunnen leiden.

  Share |

  Presentatie van 1914-1918 Moeilijke jaren in beide Limburgen

  1914-1918 Moeilijke jaren voor de beide Limburgen

  Een volle Boekhandel Dominicanen in Maastricht tijdens de op 22 mei 2014 gehouden boekpresentatie van de uitgave 1914-1918 Moeilijk jaren in de beide Limburgen van Dr. Geert Verbeet.

  Share |

  Goed idee voor een boek?

  Goed idee insturen voor een uitgeefproject

  Bij Boekenplan leggen we ons erop toe een goed idee voor een boek om te zetten naar een tastbaar product. Een boek van goede kwaliteit. Klaar om te verspreiden bij de geschikte lezersmarkt. Het goede idee, al dan niet reeds uitgewerkt in een manuscript, komt van u. Wij helpen u vervolgens met jarenlange ervaring en expertise bij het volledige productieproces. Van A tot Z. Van kaft tot kaft. Zo krijgt uw inhoud ook de verschijningsvorm die het verdient.

  Share |

  Boek succesvol digitaal uitgeven

  Wat is nu precies een ePub 

  Veel uitgevers, en Boekenplan zeker, geven de digitale boeken uit in het ePub-formaat. ePub is de afkorting van Electronic Publication. Een standaard die het meest geaccepteerd is en in zo goed als in alle winkels verkrijgbaar is.

  Share |

  Boek uitgeven 2014

  Boek uitgeven, met een aantal zekerheden in 2014

  Zelf uitgever zijn heeft veel voordelen. U kunt alles naar uw eigen wensen regelen, maar in de uitgeefwereld zitten voor velen zaken waar de meeste auteurs, zeker de debutanten, geen weet van hebben. Niet iedereen is op de hoogte van de Wet op de Vaste Boekenprijs?

  Share |

  Boek drukken 1 exemplaar

  Hoe kun je een boek drukken van 1 exemplaar

  Bij bepaalde boekproducties is het drukken van een boek van 1 exemplaar een handige en efficiënte uitkomst. Boekenplan maakt dit mogelijk met de methode van printing on demand. Zoals de term al aangeeft wordt er bij deze optie pas een boek gemaakt wanneer het besteld wordt. En het wordt bovendien meteen afgeleverd op de plaats van bestemming.

  Share |

  MIJN verleden

  Het mijn verleden in Limburg, een stukje mijngeschiedenis

  Er is tegenwoordig een groeiende belangstelling voor de geschiedenis van de Limburgse mijnstreek. Dat is prima. Lang leek het erop dat de Limburgse steenkolenmijnen halsoverkop gesloten waren en zo snel mogelijk vergeten moesten worden. Het verleden vergeten - zeker de Limburgse mijnstreek - is nooit een goed idee.

  Share |

  Dorze mensen in het zuiden van Ethiopie

  Rondreis door Ethiopië

  Nadat we een schitterende reis door het Noorden van Ethiopië hebben gemaakt, gaan we samen met Abel, een vriendelijke gidschauffeur, nog een trip van duizenden kilometers door het Zuiden maken. Het Zuiden waar zo veel verschillenden bevolkingsgroepen wonen die allemaal hun eigen gewoontes, gebruiken en rituelen hebben die mijlenver van onze wereld afstaan. De Dorze is de eerste bevolkingsgroep waar we nader kennis mee gaan maken.

  Door te kiezen voor printing on demand heeft u geen voorraad nodig en is uw uitgave altijd beschikbaar. Publicaties met enerzijds een kleinere markt maar anderzijds weliswaar een langere doorlooptijd aangaande relevantie en verwachte bestellingen kunnen daardoor goed bediend worden met printing on demand. Zo heeft u nooit een te grote voorraad op de gang staan maar is uw titel wel altijd te verkrijgen wanneer er vraag naar is.

   

  Wanneer u, gebaseerd op de specifieke context van uw uitgave, de methode van printing on demand aanwendt is een boek drukken vanaf 1 exemplaar gesneden koek. Een boek uitgeven wordt zo plezierig en betaalbaar wanneer je kunt drukken vanaf 1 exemplaar.

  Share |

  Verhalen uit Ethiopie

  Zijn er bijzondere verhalen uit Ethiopië?

  Dit is een verhaal uit de uitgave Tadijas van Ine Andreoli. Een boek met verhalen uit Ethiopië

  Veel oudere mensen in Ethiopië kunnen niet lezen en schrijven omdat ze nooit naar school zijn geweest. Maar ze kunnen goed verhalen vertellen. Vaak zijn het verhalen die zij weer hebben gehoord van hun vader of moeder. Het is niet zo dat er verhaaltjes worden verteld voor het slapen gaan, zoals wij dat kennen. Maar meestal worden ze verteld in een grote groep.

  Ethiopiërs die kunnen lezen, doen dit erg graag en lezen deze verhalen in de boeken. Lees hieronder een verhaal uit Ethiopië.

  Share |

  Ethiopië, reisverhalen en een legende

  Lees de verhalen uit het oudste cultuurland

  Reisverhalen zijn er wel maar legenden uit Ethiopië zijn duidelijk onderbelicht. Een verhaal uit dit oudste cultuurland:
  Ethiopië, het land van contrasten! Ethiopië is een land dat zich (zeker de laatste jaren) aan het ontsluiten is voor de geïnteresseerde en avontuurlijke reiziger – wij willen u dan ook die reisverhalen over Ethiopie niet onthouden.

  Share |